Recept!
2010-02-06 / 09:56:24 Publicerat i ReceptJag har skapat en ny kategori på bloggen, recept. Där kommer jag att lägga alla recept jag skriver.
Inviger med kvällens middag som är en av mina favoriter!
Pastasallad med ädelost & dijonvinägrett
portioner: 4
ca 250gram/portion
ca 520kcal/per portion
pastasallad: | |
300 gram | pasta, jag brukar använda ica gott livs färska pasta. |
200 gram | parma eller annan lufttorkad skinka |
100 gram | ruccolasallad |
200 gram | cocktailtomater |
100 gram | kvibille gräddädel |
dijonvinägrett: | |
2 msk | olivolja |
2 msk | vatten |
1 tsk | fransk senap |
1 tsk | örtsalt |
0.5 dl | naturell yoghurt 3 % fett |
Koka pastan och låt den svalna något. Strimla skinkan och stek den lätt i en stekpanna utan fett. Blanda grönsakerna i en skål. Rör ner pastan och skinkan. Smula över ädelosten.
Blanda ingridienserna till vinegretten. Slå vinegretten över pastasalladen och ät medans salladen ännu är ljummen.
Kommentarer
Trackback